Hyppää sisältöön
Henkilö ihmettelee

Haluamme panostaa verkkopalvelumme käyttäjäystävällisyyteen ja saavutettavuuteen.

Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.osaamistarvekompassi.fi-verkkopalvelua. Saavutettavuusseloste on laadittu 4.12.2023.

Julkishallinnon organisaatioiden verkkopalvelujen täytyy olla saavutettavia. Se tarkoittaa, että kuka tahansa voi käyttää palveluja helposti, toimintarajoitteista huolimatta.

Saavutettavuudesta säädetään laissa digitaalisten palveluiden tarjoamisesta ja sitä edeltäneessä EU:n saavutettavuusdirektiivissä.

Lain vaatimukset koskevat Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen ylläpitämää Osaamistarvekompassi-verkkopalvelua ja kaikkia siellä julkaistuja sisältöjä. Palvelun beta-versio on julkaistu joulukuussa 2023.

Palvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse. Poikkeamat saavutettavuusvaatimuksista on kuvattu tarkemmin alempana. Pyrimme korjaamaan kaikki saavutettavuuspuutteet mahdollisimman pian.

Huomaathan, että Osaamistarvekompassi-palvelusta on tällä hetkellä käytössä beta-versio. Beta-version toiminnallisuuksia testataan ja parannellaan palautteen pohjalta. Pyrimme korjaamaan mahdollisia saavutettavuuspuutteita samalla, kun palvelua kehitetään.

Sisältö, joka ei ole saavutettava

Ei-tekstuaalisen sisällön tekstivastineet
Sivustolla on yksittäisiä puutteita ei-tekstuaalisen sisällön tekstivastineissa. (1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö)

Otsikkotasot 
Etusivulla otsikkotasot eivät ole täysin johdonmukaisessa järjestyksessä. (1.3.1 Informaatio ja suhteet)

Värikontrasti
Verkkosivuilla olevan tekstin ja taustavärin välinen kontrasti ei ole riittävän suuri osassa sivuston sisällöistä. (1.4.3 Kontrasti (minimi))

Verkkosivuilla käytössä olevien linkkien värikontrasti suhteessa taustaan ei ole riittävä. (1.4.3 Kontrasti (minimi) ja 1.4.11 Ei-tekstimuotoisen sisällön kontrasti)

Sivustolla on lisäksi PowerBI-upotuksina toteutettuja interaktiivisia raportteja, jotka eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia kaikilta osin ja joiden käyttö ruudunlukuohjelmilla edellyttää perehtyneisyyttä. (1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö, 1.3.1 Informaatio ja suhteet, 2.1.1 Näppäimistö, 2.1.2 Ei näppäimistöansaa)

Ilmoita saavutettavuuspuutteesta

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkopalvelussamme?

Kerro meille tämän sivuston mahdollisesta saavutettavuuspuutteesta, niin teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse: info@jotpa.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto 
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö 
www.saavutettavuusvaatimukset.fi 
saavutettavuus@avi.fi 
Puhelin (vaihde) 0295 016 000

Ota tarvittaessa yhteyttä valvontaviranomaiseen